Stör med brynt smör och parmaskinka

Attilus recept

INGREDIENSER

För 2 personer

Pink lady-äpplen2
Cidervinäger2 msk
Florsocker2 msk
Parmaskinka2 skivor
Färskpotatis skivad200 gr
Extra jungfru rapsolja2 msk
Litet huvud fänkål
Schalottenlök1
saften citron1
Störskivor2 x 200 gr
Lättsaltat smör400 gr
Rosa grapefrukt1
En liten knippa dill
Salt och peppar efter smak
Extra jungfru rapsolja till garnering1 msk

GÖR SÅ HÄR

1. Dela äpplet i bitar, lägg dem sedan i en liten glasskål och blanda i cidervinäger och socker. Krydda med lite salt, och täck skålen med plastfolie och laga i mikrovågsugn i 4 - 5 minuter, eller tills äppelhalvorna har blivit genomskinliga. Låg kallna lite och mixa sedan med mixerstav, och passera genom en sil ner i en liten skål.

2. Värm ugnen till 180 grader. Lägg parmaskinkan på en liten plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda skinkan i 6 minuter eller tills den blivit gyllenbrun och krispig. Ta ut ur ugnen och låt svalna och bryt sedan skinkan i stora bitar.

3. Koka färskpotatisen i en liten kastrull med saltat vatten i 15 minuter eller tills de är mjuka när man känner på dem med en liten kniv. Häll av vattnet och lägg potatisen i en liten skål och ringla över rapsoljan, och krydda med lite peppar.

4. Medan du väntar på att potatisen kokar skivar du fänkålen och schalottenlöken tunt och lägger dem i en liten skål, blanda i citronsaften och lite salt.

5. Krydda störskivorna med salt och peppar.

6. Använd en mellanstor kastrull och värm smöret tills det smälter, vrid sedan upp värmen tills smöret börjar bli brunt, och lagg i störskivorna i och dra ner värmen till mycket låg och stek stören i 6 - 8 minuter, eller tills den precis är klar.

7. Medan du väntar på att stören tillagas använder du en vass kniv för att ta bort skalet på grapefrukten och skär ut klyftorna.

8. Servera stören med äppelpuré, potatis, grapefruktklyftor, fänkål och schalottenlök, och garnera med krispig parmaskinka och dillkvistar, och ringla över extra jungfru rapsolja och servera.

Våra produkter