Friterad stör med citron och örter

Attilus recept

INGREDIENSER

För 4 personer

Stör i strimlor600 gr
Kärnmjölk2,8 dl
Torkad oregano1 tsk
Vitlökspulver1/2 tsk
Färsk timjan hackad1 tsk
Färsk dill hackad1 tsk
Salt och peppar efter smak
Vetemjöl4 dl
Olja till fritering
Citron i 4 klyftor1
Het sås och majonnäs till servering

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg störstrimlorna i en mellanstor skål, tillsätt kärnmjölk, oregano vitlökspulver, timjan och dill. Krydda med salt och peppar och låt marinera i 20 minuter.

2. Häll mjölet på en mellanstor platt tallrik, och täck störstrimlorna med mjöl, en i taget, och lägg dem på en annan platt tallrik eller bricka.

3. Värm upp oljan i en fritös eller mellanstor kastrull till 180 grader. Om du använder en kastrull bör den inte fyllas mer än till hälften med olja.

4. När oljan är varm läggs störstrimlorna i en i taget tills de är gyllenbruna. Det kan behöva göras i flera omgångar. Ta ur dem ur pannan och lägg dem på hushållspapper.

5. Servera stören med citronklyftorna, het sås och majonnäs.

Våra produkter