Varmrökt lax med vaktelägg och kaviar

Attilus recept

INGREDIENSER

för 2 personer.

Vaktelägg4
Skivade2 schalottenlökar
Rödvinsvinäger1 msk
Maris Piper-potatis skalade300 gr
Vetemjöl,2 msk
Från frigående höns1 ägg
Smält smör1 msk
Salt och peppar
Olivolja2 msk
Smör1 msk
Varmrökt lax200
Kaviar50
Extra jungfruraposolja för dekoration1 msk
Delad citron1
Svartpeppar efter smak

GÖR SÅ HÄR

1. Koka vakteläggen i vatten i 2 1/2 minuter, häll av vattnet och svalna av i rinnande vatten. När äggen kallnat skalas de och läggs åt sidan.

2. Blanda schalottenlök med rödvinsvinäger i en liten skål och ställ åt sidan.

3. Dela potatisen i lika stora bitar. Lägg i en mellanstor stekpanna med saltvatten och låt sjuda tills de börjar ramla isär, ungefär 20 minuter. Häll av vattnet och låt torka i 10 minuter.

4. Pressa potatisen genom en press eller mosa.

5. Blanda ihop potatisen med mjöl, ägg och smält smör i en mellanstor skål tills allt blandats. Låt svalna helt och ordentligt och dela upp i 4 lika stora plättar.

6. Värm upp olja och smör i en stor non-stick stekpanna och stek plättarna på varje sida i 3 minuter eller tills de är gyllenbruna och frasiga.

7. Dela plättarna på två varma tallrikar, toppa med lax. Dela vakteläggen på mitten och lägg på laxen med kaviar och schalottenlök. Ringla över rapsoljan och pressa över citronjuicen och krydda med svartpeppar.

8. Servera genast.

Våra produkter