GÖR SÅ HÄR
1. Skiva potatisen på skivningsdelen på ett rivjärn, ungefär 1mm tjocklek Lägg potatisskivorna i högar och skiva så tunt som möjligt.
2. Lätt i en stor skål full med iskallt vatten i 5 minuter. Det tar bort all extra stärkelse från potatisen och gör dem krispigare.
3. Häll av vattnet från potatisen och klappa torrt med hushållspapper.
4. Lägg de torkade potatisarna i en mellanstor skål, och tillsätt det smälta smöret och krydda med salt och peppar.
5. Värm ugnen till 180 grader.
6. Värm uppe en mellanstor non-stick stekpanna, tillsätt potatisarna jämnt fördelade och stek i 5 minuter, och pressa ner potatisarna när du steker dem.
7. Ställ in röstin i ugnen i stekpannan och grädda i 10 till 15 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg. Ta ut ur ugnen och vänd röstin. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 10 till 15 minuter eller tills den blivit gyllenbrun och krispig.
8. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite.
9. Dela röstin i 4 delar.
10. Fördela på 4 tallrikar och servera med crème fraiche, gräslök och stör.