Potatisrösti med rökt stör

Attilus recipe

INGREDIENSER

För 4 personer

Maris Piper skalad potatis,400 gr
Smält smör100 gr
Salt och peppar efter smak
Crème fraiche,4 msk
Liten knippa gräslök
Rökt stör200 gr

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva potatisen på skivningsdelen på ett rivjärn, ungefär 1mm tjocklek Lägg potatisskivorna i högar och skiva så tunt som möjligt.

2. Lätt i en stor skål full med iskallt vatten i 5 minuter. Det tar bort all extra stärkelse från potatisen och gör dem krispigare.

3. Häll av vattnet från potatisen och klappa torrt med hushållspapper.

4. Lägg de torkade potatisarna i en mellanstor skål, och tillsätt det smälta smöret och krydda med salt och peppar.

5. Värm ugnen till 180 grader.

6. Värm uppe en mellanstor non-stick stekpanna, tillsätt potatisarna jämnt fördelade och stek i 5 minuter, och pressa ner potatisarna när du steker dem.

7. Ställ in röstin i ugnen i stekpannan och grädda i 10 till 15 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg. Ta ut ur ugnen och vänd röstin. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 10 till 15 minuter eller tills den blivit gyllenbrun och krispig.

8. Ta ut ur ugnen och låt svalna lite.

9. Dela röstin i 4 delar.

10. Fördela på 4 tallrikar och servera med crème fraiche, gräslök och stör.