Spaghetti med kaviar

Attilus recept

INGREDIENSER

För 4 personer.

Skivor brunt bröd2
Smör1 msk
Spaghetti400 gr
Olivolja2 msk
Hackade vitlöksklyftor4
Chiliflingor1/2 tsk
Ansjovisfiléer hackade2
Smör3 msk
Och skalet från 1 citronSaften
Kaviar50 gr
Litet knippe hackad dill1
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 160 grader.

2. Rosta det bruna brödet i en brödrost till den har fått en brun yta.

3. Bred smöret på det rostade brödet och lägg det i ugnen till rostbrödet är torrt, ungefär 5 minuter. Ta ut brödet ur ugnen och låt svalna.

4. När brödet har svalnat körs det i en matberedare tills det blivit små smulor.

5. Koka pastan in en stor kastrull med saltat vatten (se paketet för koktider).

6. Medan du väntar på att pastan kokar värms olivoljan upp med vitlöken och chiliflingorna på mellanhög värme tills vitlöken är lätt rostad. Tillsätt ansjovis och smör, när smöret har smält tillsätt citronjuice och skal och avlägsna pannan från värmen.

7. När pastan har kokat hälls vattnet av, och spar lite av pastavattnet.

8. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt vitlök, chili och citronsmör, kaviaren och hälften av dillen.

9. Krydda med salt och peppar och tillsätt en skopa med det sparade pastavattnet och blanda väl.

10. Dela upp i 4 varma skålar, och strö över resten av dillen och de bruna brödsmulorna. Servera genast.

Våra produkter