Bläckfisksallad med saffrans- och kaviaraioli.

Attilus recept

INGREDIENSER

För: 4 personer

Cidervinäger1 tsk
En nypa saffran
Majonnäs4 msk
Vitlök krossad1 klyfta
Kaviar30 gr
Svartpeppar
Mogna persikor2
Saltad chorizo200 g
Rensad bläckfisk med tentakler500 gr
Extra jungfrurapsolja3 msk
Granatäpplemelass1 tsk
Salt och peppar
Mellanstor rödlök1 mellanstor
Granatäpplekärnor100 gr
Tomater hackade2 mogna
Saltade marconamandlar grovhackade50 gr

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda saffran och vinäger i en liten skål, häll sedan i majonnäsen och kaviaren. Krydda med peppar och ställ åt sidan.

2. Dela persikorna på hälften, ta bort kärnorna och skär i bitar och ställ åt sidan.

3. Värm en grillpanna och grilla korvarna i 3 minuter på varje sida eller tills de fått en fin brun färg, ta bort och låt svalna.

4. Grilla bläckfisken och tentaklerna i 3 minuter på varje sida eller tills de fått en fin brun färg. Ta bort och låt svalna.

5. Blanda rapsolja och melass i en mellanstor skål. Krydda med salt och peppar.

6. Tillsätt rödlök, granatäpplekärnor, tomater och persikan. Skiva chorizon och bläckfisken, lägg dem i skålen och blanda väl.

7. Servera med majonnäsen och strö över mandeln.

Våra produkter