Störlever med potatispuré

Attilus recept

INGREDIENSER

För 4 personer

Maris piper-potatis skalad400 g
Mjölk2 msk
Lättsaltat smör i tärningar150
Skivade vitlöksklyftor2
Olivolja1 msk
Smör2 msk
Salt och peppar efter smak
Olja1 msk
Smör1 msk
Broccoli med skott100 gr
Hel tryffel20 gr
Tryffelolja till servering1 msk
Färsk störlever200 gr

GÖR SÅ HÄR

1. Dela potatisen i stora jämna bitar, lägg i en mellanstor kastrull i 5 minuter under rinnande vatten för att avlägsna extra stärkelse.

2. Sätt kastrullen på värme och salta vattnet. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter eller tills potatisen enkelt går sönder när man sticker in en kniv.

3. Häll av vattnet och låt torka i 10 minuter.

4. Pressa potatisen i en press, och tillbaka ner i kastrullen, tillsätt mjölk och rör med en träsked tills allt blandas.

5. Sätt tillbaka kastrullen med potatisblandningen på mild värme, och tillsätt smöret långsamt medan du rör med träskeden. När allt smöret har tillsats, krydda med salt och peppar, täck över och ställ på ett varmt ställe.

6. Värm oljan i en mellanstor non-stick stekpanna på mellanhög värme. Tillsätt vitlöken och stek tills den är gyllenbrun. ta ur den ur oljan och ställ åt sidan, tillsätt smöret i stekpannan och öka värmen lite, och när smöret börjar bli brunt lägger du i störlevern och kryddar med salt och peppar. Stek i 3 minuter per sida eller tills den precis är klar. Ta ur levern ur pannan och ställ på en varm plats.

7. I en annan non-stick stekpanna värms olja och smöret, och när smöret börjar bli brunt tillsätts broccolin och stek i 2 minuter, ta sedan ur broccolin ur stekpannan.

8. Rör om i potatispurén en gång till och fördela i 4 stora skålar, toppa med störlevern, broccoli och rostad vitlök.

9. Använd en tryffelhyvel för att hyvla tryffeln över skålarna och ringla över tryffelolja och servera.

Våra produkter